Sposób przygotowania:
Ciasteczka pychotki
Przesiewam mąkę do miski, następnie dodaję ser i posiekane zimne masło, cukier i szczyptę soli. Siekam wszystko do połączenia się składników, po czym zagniatam ciasto, przekładam je na stolnicę i zagniatam jeszcze chwilę. Dzielę na 2 części -każdą część wałkuję na prostokąt, na grubość ok. 0,4 mm. Każdy prostokąt dzielę na paski szerokości 5-6 cm. Wzdłuż każdego paska rozkładam dżem, na nim układam wałeczek z masy marcepanowej. Jeden brzeg ciasta smaruję wodą i sklejam, by powstał rulonik. Każdy rulonik kroję w ukośne ciasteczka szerokości 2-3 cm. Przekładam je na blachę wyłożoną papierem, smaruję mlekiem, posypuję cukrem i piekę ok 20-25 minut w temperaturze 185 stopni C.