otylia-sieczka

otylia-sieczka

Kucharz
[Przepisów: 16]

Orzechowe pychotki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ciasteczka w sam raz na zimowe wieczory

Orzechowe pychotki

Składniki:

Orzechowe pychotki

 

Sposób przygotowania:

Orzechowe pychotki
Mąkę z masłem dokładnie wysiekać noże, następnie dodać cukier puder i orzechy. Wyrobić dokładnie ciasto. Włożyć do lodówki na 20 min. Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość ok 0,3-0,5 mm. Za pomocą foremek o różnych kształtach wycinać ciasteczka. Ciastka przełożyć na blachę i piec w temp. 180 C ok 15 min aż będą rumiane. Przed pieczeniem ciasteczka można posypać orzeszkami. Po upieczeniu dowolnie udekorować np. można posypać cukrem pudrem albo oblać czekoladą.