Ciasteczka „Raz, dwa trzy”

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Wszystkie składniki dobrze wyrobić, jeśli ciasto będzie za gęste dodać łyżkę śmietanki. Włożyć ciasto do rękawa z grubą szp

Ciasteczka „Raz, dwa trzy”

Składniki:

Ciasteczka „Raz, dwa trzy”

 

  • 10 dag cukru pudru,
  • 20 dag masła,
  • 30 dag mąki wrocławskiej,
  • 1 żółtko,
  • szczypta proszku do pieczenia.
  • Dodatki:
  • orzechy laskowe lub włoskie,
  • migdały,
  • rodzynki.

Sposób przygotowania:

Ciasteczka „Raz, dwa trzy”
Wszystkie składniki dobrze wyrobić, jeśli ciasto będzie za gęste dodać łyżkę śmietanki.

Włożyć ciasto do rękawa z grubą szprycą do kremu na wyłożoną papierem blaszkę do pieczenia (wyciskać ciasteczka w kształcie gwiazdki).

Można na każde ciasteczko położyć orzeszek laskowy, rodzynkę itp.Piec w nagrzanym piekarniku (180°C) na złoty kolor.