Ciasteczka ryżowe wg muffinki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasteczka nie są tuczące, a wręcz nadają się jako dokształcenie Naszej codziennej diety. Te ciasteczka zasmakują każdemu niejadkowi.

Ciasteczka ryżowe wg muffinki

Składniki:

Ciasteczka ryżowe wg muffinki

 

  • 200 g masła,
  • opakowanie kleiku ryżowego,
  • 1 szklanka cukru,
  • 4 jajka,
  • 1 cukier waniliowy,
  • szczypta soli.

 

Sposób przygotowania:

Ciasteczka ryżowe wg muffinki
Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Białka ubić ze szczyptą soli. Do masy z jajkami dodać cukier waniliowy i miękkie masło, całość zmiksować. Dodać opakowanie kleiku ryżowego i pianę z białek. Całość delikatnie wymieszać. Formować palcami w kulki, każdą delikatnie spłaszczyć i zrobić niewielkie wgłębienie ( kształt i wielkość klusek śląskich ). Piec ok 15 minut w temperaturze 200 stopni.