Elisa

Elisa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 79]

Ciasteczka serduszka przekładane kremem malinowym

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ciasteczka idealne na walentynki, ale i nie tylko. Kakaowe ciasteczka zostały przełożone przepysznym kremem malinowym.

Ciasteczka serduszka przekładane kremem malinowym

Składniki:

Ciasteczka serduszka przekładane kremem malinowym

Ciasto:

  • 1 szklanka mąki tortowej
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 10 dag margaryny
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • 1 łyżka kakao

Krem:

  • 2 łyżki rozgniecionych malin
  • 15 dag margaryny
  • 1 łyżka cukru pudru

Sposób przygotowania:

Ciasteczka serduszka przekładane kremem malinowym
1. Margarynę, cukier puder, kakao, mąkę i proszek do pieczenia dać do miski.

2. Margarynę z tymi składnikami rozetrzeć opuszkami palców, aż powstaną małe grudki.

3. Do tego dodać jajko i zagnieść ciasto. Ciasto włożyć do lodówki na około 10 minut.

4. Wyciąć foremkami cienkie serduszka. Ułożyć je na blaszce i piec przez około 15 minut w 180 stopniach.

5. Ciasteczka wyjąć. Odstawić do wystygnięcia.

6. W między czasie przygotować krem. Margarynę utrzeć na puszystość. Dodać cukier puder i jeszcze chwilkę ucierać. Stopniowo dodawać maliny przy tym ucierając masę.

7. Ciasteczka przełożyć masą.

8. Smacznego!