Sposób przygotowania:
Ciasteczka podwójnie kawowe
Ciasto:
Na blat lub stolnicę przesiewamy mąkę ze szczyptą soli. Dodajemy żółtka, śmietanę, proszek cappuccino, cukier puder oraz cukier trzcinowy, dobrze schłodzone masło lub margarynę. Zarabiamy jednolite ciasto, które wstawiamy na godzinę do lodówki.
Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość 3 mm i wykrawamy ciasteczka. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 st przez około 15 minut. Czas pieczenia zależy od wielkości ciastek i grubości ciasteczek. Upieczone studzimy.
Masa cappuccino:
Masę wykonujemy wg opisu z tego przepisu:
https://gotujmy.pl/ciasto-cappuccino,przepisy-okazje-przepis,271079.html
Gotową masą przekładamy ciasteczka. Wierzch dekorujemy rozpuszczoną w kąpieli woden czekoladą.
Tak przygotowane ciasteczka schładzamy w lodówce. Po godzinie można je wyjąć. W temperaturze pokojowej ciastka zmiękną i będą rozpływały się w ustach. Jeśli będą cały czas w lodówce będą kruche.
Na blat lub stolnicę przesiewamy mąkę ze szczyptą soli. Dodajemy żółtka, śmietanę, proszek cappuccino, cukier puder oraz cukier trzcinowy, dobrze schłodzone masło lub margarynę. Zarabiamy jednolite ciasto, które wstawiamy na godzinę do lodówki.
Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość 3 mm i wykrawamy ciasteczka. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 st przez około 15 minut. Czas pieczenia zależy od wielkości ciastek i grubości ciasteczek. Upieczone studzimy.
Masa cappuccino:
Masę wykonujemy wg opisu z tego przepisu:
https://gotujmy.pl/ciasto-cappuccino,przepisy-okazje-przepis,271079.html
Gotową masą przekładamy ciasteczka. Wierzch dekorujemy rozpuszczoną w kąpieli woden czekoladą.
Tak przygotowane ciasteczka schładzamy w lodówce. Po godzinie można je wyjąć. W temperaturze pokojowej ciastka zmiękną i będą rozpływały się w ustach. Jeśli będą cały czas w lodówce będą kruche.
BozenaMatuszczyk
misia5
Dziękuję :) Cieszę się, że Ci się podobają :)