Sposób przygotowania:
Oponki z serkiem homogenizowanym
Mąkę przesianą mieszamy z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Dodajemy serek homogenizowany i jajka i cukier kryształ. Mieszamy najpierw łyżką a później wyrabiamy ciasto rękoma. Wałkujemy podsypując delikatnie mąką na grubość około 10 milimetrów i wycinamy krążki najpierw szklanką. Później w tych krążkach wycinamy kółko kieliszkiem tak aby powstała oponka.
Smażymy na oleju rzepakowym z obu stron na złoty kolor. Wyjmujemy i układamy na ręczniku papierowym. Posypujemy cukrem pudrem lub polewamy polewą kakaową lub lukrem.
Smacznego
Smażymy na oleju rzepakowym z obu stron na złoty kolor. Wyjmujemy i układamy na ręczniku papierowym. Posypujemy cukrem pudrem lub polewamy polewą kakaową lub lukrem.
Smacznego