Sposób przygotowania:
Kruche serduszka
Miękkie masło siekamy razem z przesianą mąką nożem na stolnicy. Następnie dodajemy cukier puder, żółtko i parę kropli aromatu. Zagniatamy gładkie ciasto i owijamy w folię spożywczą. Wkładamy na ok. 1 godz. do lodówki.
Na podsypanej lekko mąką stolnicy wałkujemy ciasto na grubość ok. 4 mm wałkiem grawerowanym ze wzorkiem w kwiaty.
Foremkami w kształcie serca wykrawamy ciasteczka. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do ok. 190 stopni i pieczemy 10-12 min.
Na podsypanej lekko mąką stolnicy wałkujemy ciasto na grubość ok. 4 mm wałkiem grawerowanym ze wzorkiem w kwiaty.
Foremkami w kształcie serca wykrawamy ciasteczka. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do ok. 190 stopni i pieczemy 10-12 min.
ankaszym
Nie ukrywam, że bardzo przekonuje mnie czas przygotowania- trzeba dodać tylko jajka i margarynę, więc robota na maksymalnie 10 minut.
Agnieszka Rec