Sposób przygotowania:
Serduszkowe pierniczki z dżemem
Wsypać mąkę na stolnicę, zrobić dołek wlać do niej rozgrzany miód mieszać chwilę nożem.
Dodać cukier, przyprawy do piernika, sodę, jajko i rozpuszczone masło. Zagnieść ciasto energicznie i długo ugniatać. Włożyć ciasto owinięte folią spożywczą na 1 dzień do lodówki.
Wyjąć po tym czasie rozwałkować, wycisną foremką w kształcie serduszek ciasteczka. Układać na blaszce i piec w 190 stopniach 1 0 minut. Ostudzone smarować wewnętrzne strony dżemem dowolnym i sklejać ciastka. Ozdobić dowolnie pisakami cukrowymi lub lukrem.
Dodać cukier, przyprawy do piernika, sodę, jajko i rozpuszczone masło. Zagnieść ciasto energicznie i długo ugniatać. Włożyć ciasto owinięte folią spożywczą na 1 dzień do lodówki.
Wyjąć po tym czasie rozwałkować, wycisną foremką w kształcie serduszek ciasteczka. Układać na blaszce i piec w 190 stopniach 1 0 minut. Ostudzone smarować wewnętrzne strony dżemem dowolnym i sklejać ciastka. Ozdobić dowolnie pisakami cukrowymi lub lukrem.