Sposób przygotowania:
Ciasteczka serduszka przekładane kremem malinowym
1. Margarynę, cukier puder, kakao, mąkę i proszek do pieczenia dać do miski.
2. Margarynę z tymi składnikami rozetrzeć opuszkami palców, aż powstaną małe grudki.
3. Do tego dodać jajko i zagnieść ciasto. Ciasto włożyć do lodówki na około 10 minut.
4. Wyciąć foremkami cienkie serduszka. Ułożyć je na blaszce i piec przez około 15 minut w 180 stopniach.
5. Ciasteczka wyjąć. Odstawić do wystygnięcia.
6. W między czasie przygotować krem. Margarynę utrzeć na puszystość. Dodać cukier puder i jeszcze chwilkę ucierać. Stopniowo dodawać maliny przy tym ucierając masę.
7. Ciasteczka przełożyć masą.
8. Smacznego!
2. Margarynę z tymi składnikami rozetrzeć opuszkami palców, aż powstaną małe grudki.
3. Do tego dodać jajko i zagnieść ciasto. Ciasto włożyć do lodówki na około 10 minut.
4. Wyciąć foremkami cienkie serduszka. Ułożyć je na blaszce i piec przez około 15 minut w 180 stopniach.
5. Ciasteczka wyjąć. Odstawić do wystygnięcia.
6. W między czasie przygotować krem. Margarynę utrzeć na puszystość. Dodać cukier puder i jeszcze chwilkę ucierać. Stopniowo dodawać maliny przy tym ucierając masę.
7. Ciasteczka przełożyć masą.
8. Smacznego!
SylaUla
Elisa
Dziękuję bardzo :*