Sposób przygotowania:
ciasteczka śliwkowo-czekoladowe
Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia do miski ,dodajemy cukier puder i mieszamy następnie dodajemy żółtka,śmietanę, masło pokrojone w kostkę i szybko ale dokładnie zagniatamy ciasto. Do ciasta dorzucamy pokruszoną drobno czekoladę i pokrojone na kawałeczki śliwki. Ciasto zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 2 godziny. Schłodzone ciasto wyjmujemy i odrywamy po kawałku wielkości orzecha włoskiego i formujemy kulkę kładziemy ją na blaszkę posmarowaną masłem i delikatnie przygniatamy dłonią by powstało zgrabne ciasteczko. Gotowe ciasteczka wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15 minut. Gotowe ciastka wyjmujemy i studzimy najlepiej na kratce by dobrze odparowały.