petronella

petronella

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Ciasteczka toffi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne ciasteczka toffi z najlepszych składników

Ciasteczka toffi

Składniki:

Ciasteczka toffi

 

  • esencji waniliowej, spora szczypta soli, 3/4 szklanki startej gorzkiej czekolady, 1/3 szklanki posiekanych orzechów włoskich.

Sposób przygotowania:

Ciasteczka toffi
Nagrzej piekarnik do temperatury 190 stopni. Natłysć płaską formę o wymiarach około 45x30 cm. Wymieszaj płatki owsiane , cukier, wanilię i sól ze stopionym masłem i syropem. Przełóż do przygotowanej foremki. Wygładż wierzch. Wstaw formę do piekarnika i piecz około 15-20 min. Wierzch powinien być zrumieniony. Wyjmij z piekarnika i natychmiast posyp startą czekoladą i orzechami. Odstaw do wystygnięcia. Zimne pokrój na kwadraciki:)

Tagi:

czekolada