Natalia Skóra

Natalia Skóra

Szef Kuchni
[Przepisów: 46]

Ciasteczka twarogowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Te ciasteczka są pyszne! Mało składników, szybkość przygotowania - czego chcieć więcej? Lepiej zrobić z podwójnej porcji, bo tak szybko znikają

Ciasteczka twarogowe

Składniki:

Ciasteczka twarogowe

Składniki:

Sposób przygotowania:

Ciasteczka twarogowe

Sposób przygotowania:

Przygotować dużą miskę. Zimne masło najlepiej zetrzeć na tarce. Do masła dodać ser, mąkę, odrobinę soli i jajko. Bardzo szybko zagnieść. Nie wyrabiać! Powinny być widoczne grudki sera. Bardzo dobrze schłodzić, można nawet całą noc.

Schłodzone ciasto delikatnie rozwałkować na stolnicy (podsypać wcześniej mąką). Wycinać kwadraty i każdy posmarować białkiem i posypać cukrem.

Piec w temperaturze 200 stopni przez około 15 minut.

Tagi:

okazje ciastka