Sposób przygotowania:
Ciasteczka serowe z gruszką
Twaróg rozdrabniamy, dodajemy do niego mąkę, cukier, szczyptę soli i proszek do pieczenia.
Wyrabiamy ciasto tak aby się nie kleiło. Wkładamy ciasto do woreczka foliowego i wkładamy je do lodówki na 15 minut. Gruszkę obieramy i wycinamy gniazdo nasienne a następnie kroimy gruszkę w cienki plasterki. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na stolnicy posypanej mąką na grubość ok. 1/2 cm.
Wycinamy krążki szklanką. Ciastka przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
Jajko rozkłucamy widelcem i smarujemy nim każde ciastko. potem układamy na ciasteczkach plasterki gruszki. Pieczemy przez około 30 minut w temperaturze 200 stopni do zrumienienia.
Gotowe, ostudzone ciasteczka posypujemy cukrem pudrem.
Wyrabiamy ciasto tak aby się nie kleiło. Wkładamy ciasto do woreczka foliowego i wkładamy je do lodówki na 15 minut. Gruszkę obieramy i wycinamy gniazdo nasienne a następnie kroimy gruszkę w cienki plasterki. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na stolnicy posypanej mąką na grubość ok. 1/2 cm.
Wycinamy krążki szklanką. Ciastka przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
Jajko rozkłucamy widelcem i smarujemy nim każde ciastko. potem układamy na ciasteczkach plasterki gruszki. Pieczemy przez około 30 minut w temperaturze 200 stopni do zrumienienia.
Gotowe, ostudzone ciasteczka posypujemy cukrem pudrem.