Sposób przygotowania:
Naleśniki z serem i truskawkamiETAP 1:
Do miski wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Dosypać cukier waniliowy. Wbić jajko i wlać mleko. Zmiksować wszystko na jednolite ciasto. Na patelni naleśnikowej rozgrzewać po ok. 1 łyżce oleju i nalewać porcje ciasta. Smażyć naleśniki na złoty kolor z obu stron i przekładać na talerz. Ser przełożyć do miski. Wsypać cukier zwykły i waniliowy. Dokładnie rozmieszać.
Truskawki wy szypułkować i umyć i osuszyć. Naleśnik posmarować 1/3 sera i poukładać na nim truskawki. Jeśli truskawki są duże to pokroić je na połówki lub plasterki. Ja użyłam malutkich truskawek więc poukładałam je w całości.
Naleśnik zwinąć w rulon. Podobnie postąpić z pozostałymi naleśnikami. Naleśniki pokroić na połówki przed podaniem. Można też dodatkowo oprószyć cukrem pudrem.