Sposób przygotowania:
Ciasteczka z dżemem malinowym
Sypkie składniki przesiewamy na stolnicę. Dodajemy żółtka oraz pokrojone na mniejsze kawałki masło lub margarynę. Szybko zarabiamy gładkie i jednolite ciasto, które owijamy w folię spożywczą lub wkładamy do woreczka i dajemy na dwie godziny do lodówki.
Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość 3 mm i za pomocą foremki wykrawamy ciasteczka. W połowie ciasteczek mniejszą foremką robimy dziurki. Gotowe ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temp. 180 st przez około 10 minut. Upieczone studzimy.
Dżem malinowy jeśli ma pestki (mój miał) przecieramy przez sitko do rondelka, po czym doprowadzamy go do wrzenia.
Porcje dżemu nakładamy na ciasteczka bez dziurek i przykrywamy ciasteczkami z dziurkami. Całość oprószamy cukrem pudrem. Po chwili cukier, który trafi na dżem się rozpuści i środek ciasteczka będzie dobrze widoczny.
Gotowe ciasteczka przechowujemy w szczelnym pojemniku.
Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość 3 mm i za pomocą foremki wykrawamy ciasteczka. W połowie ciasteczek mniejszą foremką robimy dziurki. Gotowe ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temp. 180 st przez około 10 minut. Upieczone studzimy.
Dżem malinowy jeśli ma pestki (mój miał) przecieramy przez sitko do rondelka, po czym doprowadzamy go do wrzenia.
Porcje dżemu nakładamy na ciasteczka bez dziurek i przykrywamy ciasteczkami z dziurkami. Całość oprószamy cukrem pudrem. Po chwili cukier, który trafi na dżem się rozpuści i środek ciasteczka będzie dobrze widoczny.
Gotowe ciasteczka przechowujemy w szczelnym pojemniku.
BozenaMatuszczyk
misia5
Dziękuję :)
skuter5
misia5
Dziękuję :) Cieszę się, że Ci się podobają :)
biedroneczki
misia5
Dziękuję :)