Sposób przygotowania:
Ciasteczka z jałkiem i cynamonem.
Do miski wsypujemy mąkę dodajemy margarynę siekamy siekaczką,dodajemy twaróg i cukier waniliowy,wyrabiamy ciasto. Które dajemy do woreczka i studzimy w lodówce 30 minut. Obieramy jabłka wycinamy gniazda nasienne .Do wycietych dołków dajemy cynamon, kawałki orzecha i rodzynki. Schłodzone ciasto wałkujemy wycinamy parzystą ilość kólek ,musi być większe od połowy jabłka.Bierzemy do ręki kółko dajemy na połówkę jabłka obracamy i układamy na stolnicy.Drugą połowe krążków nacinamy radełkiem i dajemy na jabłko posypujemy cynamonem boki sklejamy. Blachy dwie jednoczesnie wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st i pieczemy 15-20 minut na złoty kolor.Przed podaniem posypać cukrem pudrem.POLECAM ! ! !
gusia1000
gosia56
.Dziękuję były pyszne.
mysza75