nogawkuchni

nogawkuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 403]

Ciasteczka z kawą zbożową i z jagodami goji

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Szybkie w przygotowaniu ciasteczka, które świetnie pachną kawą zbożową, która jest także dobrze wyczuwalna w smaku. Kruche ciasteczka z dodatkiem zdrowych jagód goji.

Ciasteczka z kawą zbożową i z jagodami goji Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ciasteczka z kawą zbożową i z jagodami goji

 

  • 280g mąki
  • 200g masła
  • 100g cukru pudru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 2 łyżki kawy zbożowej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • jagody goji

Sposób przygotowania:

Ciasteczka z kawą zbożową i z jagodami goji
Miękkie masło utrzeć za pomocą miksera z cukrem pudrem i z cukrem waniliowym. Następnie do zmiksowanych z masłem cukrów dodać mąkę, proszek do pieczenia i kawę zbożową i miksować wszystko do połączenia się składników. Brać trochę gotowej, utartej masy, robić z niej kulkę i spłaszczać ją na blaszce od piekarnika wyścielonej papierem do pieczenia. Do rozpłaszczonego kawałka ciasteczkowej masy przykładać foremkę w kształcie sera, dociskać foremkę i odbierać nadmiar ciasta wystający poza foremkę i w ten sposób wycinać wszystkie ciasteczka. W przygotowane, uformowane ciasteczka wciskać po 2 - 3 jagody goji. Blachę z uformowanymi surowymi jeszcze ciasteczkami z dodatkiem jagód goji wstawić do piekarnika nagrzanego do 195 stopni i piec ciasteczka przez 8 minut.
Ciasteczka z kawą zbożową i z jagodami goji
Wszystkie składniki potrzebne do przygotowania ciasteczek zmiksowane mikserem.
Ciasteczka z kawą zbożową i z jagodami goji
Nadawanie ciasteczkom kształtu serduszka poprzez wycinanie ciastek foremką.
Ciasteczka z kawą zbożową i z jagodami goji
Jagody goji powciskane w uformowane ciasteczka.