Sposób przygotowania:
Ciasteczka kawowe z kokosową kruszonką.
Zaparzyć w szklance 2-3 łyżki neski lub mocnej kawy,przecedzić fusy jeśli trzeba.Ostudzić napar.Na stolnicę wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia,wbić trzy jajka,a czwarte odłożyć do kruszonki,oraz tłuszcz roślinny,cukier i napar kawowy wyrobić rękoma.Zagnieść resztki mąki,jajka,cukru waniliowego oraz wiórków kokosowych na kruszonkę,rozdrabniając na kruszonkę.Blachę natłuścić,wyłożyć pergaminem do pieczenia,rozgrzać piekarnik do 200 st.C.,a na blachę kłaść kopki ciasta łyżką,ugnieść lekko i posypywać każde ciastko kruszonką.Wstawić blachę z ciastkami do piekarnika na środek rusztu.Piec 15-20 min.