Sposób przygotowania:
Ciasteczka kawowe z nutellą
Do miski przesiać mąkę,cukier puder i kawę. Wymieszać. Margarynę pokroić na mniejsze kawałki i dodać do miski. Dodać jajko i żółtko i zagniatać ciasto. Jeśli jest zbyt "suche" dodawać śmietanę i szybko zagniatać ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i odłożyć na około 1 godzinę do zamrażalnika. Po tym czasie wyjąć i podzielić na 4 części. Każdą rozwałkować na placek o grubości około 5 mm i wycinać foremką gwiazdki lub inne kształty. W połowie ciastek wyciąć "dziurkę". Posmarować roztrzepanym białkiem i wstawić do nagrzanego do 180 st piekarnika i piec około 10-15 minut. Wyjąć ostudzić na kratce. Następnie na ciastko bez dziurki nałożyć kleks nutelli i przykryć ciastkiem z dziurką. Odłożyć na 30 minut aby ciasteczka dobrze się skleiły. Smacznego!