Sposób przygotowania:
Ciasteczka z kokosem i płatkami kukurydzianymiPłatki:
 
Płatki delikatnie pokruszyć na mniejsze kawałki.
Masa:
 
Miękkie masło lub margarynę i cukier należy utrzeć na jasną i puszystą masę.
Nie przerywając miksowania wbić jajka oraz dodać aromat waniliowy.
Następnie wsypać mąkę z sodą i proszkiem do pieczenia.
Całość wymieszać i na końcu połączyć z wiórkami, rodzynkami i żurawiną.
Formowanie:
 
Z masy uformować kulki wielkością przypominające średni orzech włoski i następnie obtoczyć je w płatkach oraz delikatnie spłaszczyć
(Ciasto warto formować zwilżonymi dłońmi.)
Pieczenie:
 
Ciastka wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec przez około 15 minut w temperaturze 180 stopni.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
