Sposób przygotowania:
Pulpety w sosie pieczarkowo-koperkowymPulpety:
Mięso zmielić w maszynce do mielenia mięsa.
Doprawić solą i pieprzem.
Z mięsa formować małe pulpety, obtaczać w mące pszennej.
Pulpety smażyć na rozgrzanym smalcu na rumiano.
Sos:
Sos:
Obrane pieczarki pokroić w plastry, cebulę w kostkę.
W oddzielnej głębokiej patelni rozgrzać masło klarowane, zeszklić cebulę, dodać pieczarki.
Dusić do odparowania płynu.
Do warzyw wlać rosół/ bulion a po chwili dodać pulpety oraz drobno posiekany koper.
Gotować na wolnym gazie przez kolejne 15 min.
W między czasie doprawić solą i pieprzem.
Mąkę pszenną połączyć z paroma łyżkami sosu, przelać do garnka, wymieszać.
lukrowanepierniczki
Martyna12
Dokładnie. Znikają raz dwa, są bardzo smaczne :)