Sposób przygotowania:
Kruche ciastka z kokosemETAP 1:
Zimne masło razem z pozostałymi składnikami ciasta kruchego szybko zagniatamy.
ETAP 2:
Zawijamy w folię spożywczą i chłodzimy w lodówce przez 30 minut.
ETAP 3:
Wiórki kokosowe rumienimy na suchej patelni co jakiś czas mieszając. Studzimy i mieszamy z masą krówkową.
ETAP 4:
Kruche ciasto rozwałkowujemy na ok. 0,5 cm i szklanką wykrawamy koła. W każdym z nich kieliszkiem wykrawamy mniejsze koła.
Wykrojone ciastka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy na rumiano w temperaturze 180 stopni. Odstawiamy do wystudzenia.
ETAP 5:
Wystudzone ciastka smarujemy masą krówkową. Na wierzchu porcjami przyklejamy wcześniej przygotowane wiórki kokosowe.
ETAP 6:
Obie czekolady rozpuszczamy osobno w kąpieli wodnej.
ETAP 7:
Każde ciastko maczamy spodem w czekoladzie i kładziemy na blasze. Resztą czekolady polewamy wierzch ciastek.
Odstawiamy do stężenia czekolady.
biedroneczki
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki