Sposób przygotowania:
Spaghetti ze szparagami i sezamem w śmietanieETAP 1:
Cebulę i czosnek posiekać drobno.
Ze szparagów odłamać zdrewniałe końce, pokroić na mniejsze kawałki.
Na patelni rozgrzać masło klarowane, zeszklić cebulę z czosnkiem, po chwili dodać szparagi.
ETAP 2:
Gdy składnik wchłoną masło, wlać rosół/bulion.
Gotować na wolnym gazie przez kolejne 5-7 min.
ETAP 3:
W między czasie śmietankę połączyć z żółtkami, gałką muszkatołową, solą i pieprzem.
Sos wlewać powoli na patelnie, cały czas mieszając.
Pozostawić do zgęstnięcia.
ETAP 4:
Sezam uprażyć na suchej patelni, dodać do reszty składników.
ETAP 5:
Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu z dodatkiem soli i oleju, odcedzić.
Do sosu przełożyć ugotowany makaron, dokładnie wymieszać.
lukrowanepierniczki
Martyna12
Dziękiuję :)