gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Surówka z czerwonej kapusty

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepyszna surówka z czerwonej kapusty to świetny dodatek do dań obiadowych. Polecam wypróbowanie przepisu.

Surówka z czerwonej kapusty

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty

 

  • pół główki małej kapusty czerwonej,
  • 1 marchewka,
  • 1 jabłko,
  • 1 mała cebula,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 1 łyżeczka cukru,
  • 2 czubate łyżki majonezu,
  • 2 łyzki jogurtu greckiego.

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty
Kapustę szatkujemy lub ścieramy na tarce o dużych oczkach. Marchew, jabłko i cebulę obieramy. Marchew i jałko trzemy na tarce o średnich oczkach. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Warzywa i jabłko mieszamy ze sobą.

Dodajemy majonez, jogurt i przyprawy dokładnie mieszamy.

Podajemy jako dodatek do dań obiadowych.

Smacznego