Sposób przygotowania:
Ciasteczka z kremem czekoladowymetap 1
Przygotować blachę do pieczenia, wyłożyć ją papierem do pieczenia i wszystkie składniki oprócz kremu umieścić w misce robota z nożem do siekania.
etap 2
Połączyć składniki, a potem wyjąć je na blat i zagnieść ciasto. Przełożyć je do woreczka lub zawinąć w folie spożywczą i schować do lodówki na około godzinę.
etap 3
Potem wyjąc je z lodówki, wałkować na placki i wycinać ciastka foremką w kształcie kwiatka. Jedno ciastko ma być pełne z drugie z otworem w środku, który możemy wyciąć foremką lub po prostu kieliszkiem. Ilość pełnych ciastek ma być taka sama jak z otworem.
etap 4
Ciastka układać na przygotowanej blasze a potem piec je przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni z termoobiegiem.
etap 5
Upieczone ciasteczka wystudzić, a na koniec pełne ciasto smarować kremem i zakryć ciastkiem z dziurką.