Sposób przygotowania:
Imbirowe gwiazdki z kremem czekoladowym
Mąkę przesiewamy razem ze wszystkimi przyprawami, dodajemy cukier, żółtko, pokrojone w kosteczkę masło i śmietanę. Zagniatamy ciasto, jeśli będzie zbyt suche można dodać więcej śmietany. Po wyrobieniu ciasta jeszcze chwilę je zagniatamy, będzie wtedy bardziej elastyczne. Ciasto wałkujemy o cienko, delikatnie podsypując je mąką i wykrawamy gwiazdki. Układamy je na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia. Ciasteczka pieczemy około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Studzimy na kratce. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę. Gdy przestygnie dodajemy po łyżeczce mascarpone i mieszamy. Jeśli czekolada zbyt stwardnieje podgrzewamy ją ponownie lekko w kąpieli wodnej. Na koniec dajemy esencję i mieszamy. Gdy masa zacznie tężeć smarujemy nią ciasteczka.
![Imbirowe gwiazdki z kremem czekoladowym Imbirowe gwiazdki z kremem czekoladowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/imbirowe-gwiazdki-z-kremem-czekoladowym-318523.jpg)
![Imbirowe gwiazdki z kremem czekoladowym Imbirowe gwiazdki z kremem czekoladowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/imbirowe-gwiazdki-z-kremem-czekoladowym-318524.jpg)
![Imbirowe gwiazdki z kremem czekoladowym Imbirowe gwiazdki z kremem czekoladowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/imbirowe-gwiazdki-z-kremem-czekoladowym-318525.jpg)
marietta
Gatita
Dzięki :-)