Sposób przygotowania:
Ciasteczka z czekoladowym nadzieniemCiasto kruche:
Wszystkie sypkie składniki przesiewamy na stolnicę. Dodajemy pokrojone w kostkę bardzo dobrze schłodzone masło oraz oba żółtka. Szybko zarabiamy gładkie i jednolite ciasto, które wstawiamy na 2-3 godziny do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na 3 mm i wykrawamy ciasteczka. Pieczemy je w 180 st przez 15 minut.
Upieczone studzimy. Zimne przekładamy nadzieniem.
Czekoladowe nadzienie:
Czekoladę topimy w kąpieli wodnej. Miękkie masło ucieramy na puch z cukrem pudrem i kakao. Dodajemy ostudzoną i rozpuszczoną mleczną czekoladę. Gotową masą przekładamy ciasteczka.
kapitan_barbarossa
misia5
Cieszę się, że Ci się podobają:)
misia5
O tak. Na walentynkowy prezent są jak znalazł :)