Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Ciasteczka z marcepanem i orzechami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Słodkie ciasteczka z kawałkami batonika marcepanowego.

Ciasteczka z marcepanem i orzechami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ciasteczka z marcepanem i orzechami

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasteczka z marcepanem i orzechami
Do miski wrzucić odmierzoną ilość mąki, dodać cukier, cukier wanilinowy, szczyptę soli. Dodać do składników mleko, posiekane masło. Batonik marcepanowy pokroić w kostkę, orzechy posiekać. W misce zagnieść ciasto dodając posiekane orzechy i marcepan. Z ciasta uformować rulon, zwinąć w folię i schłodzić ok. godzinę lub dłużej. Ciasto pokroić na plastry o grubości ok. 4 mm. Ułożyć ciastka na blasze. Piec ok. 12-15 w 190st.C. Posypać cukrem pudrem.
Ciasteczka z marcepanem i orzechami
Batonik pokroić w kostkę, a orzechy posiekać.
Ciasteczka z marcepanem i orzechami
Rulon ciasta pokroić na plastry o grubości ok. 4 mm.

Tagi:

czekolada