Sposób przygotowania:
Ciasteczka z masłem
odstawić. W misce zmiksować tłuszcz, cukier i cukier brązowy. Dodać masło orzechowe, jajko, i olejek waniliowy.
Do drugiej miski przesiać mąkę, sodę oczyszczoną i sól. Dodać do pierwszej mieszaniny - wymieszać na gładka masę. Z ciasta uformować kulki o średnicy 2,5 cm. Widelcem zanurzonym w gorącej wodzie spłaszczyć kulki.
Każde ciastko udekorować orzeszkiem ziemnym. Piec ok 10-15 minut
Do drugiej miski przesiać mąkę, sodę oczyszczoną i sól. Dodać do pierwszej mieszaniny - wymieszać na gładka masę. Z ciasta uformować kulki o średnicy 2,5 cm. Widelcem zanurzonym w gorącej wodzie spłaszczyć kulki.
Każde ciastko udekorować orzeszkiem ziemnym. Piec ok 10-15 minut