nogawkuchni

nogawkuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 403]

Ciasteczka z musli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Kruche ciasteczka świetne w ramach drugiego śniadania, jak i pożywnej słodkiej przekąski, zasmakują zarówno dzieciom, jak i dorosłym.

Ciasteczka z musli Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ciasteczka z musli

 

Sposób przygotowania:

Ciasteczka z musli
Do misy miksera przełożyć miękką margarynę i zmiksować ją z białym i waniliowym cukrem, jajkiem oraz z 1 czubatą łyżką mąki żytniej. Blachę piekarnika wyścielić papierem do pieczenia. Łyżką nakładać na blachę z papierem do pieczenia porcje utartej surowej jeszcze masy na ciasteczka musli i lekko spłaszczać ciastka. Blaszkę z surowymi jeszcze ciasteczkami wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ciasteczka przez 10 - 12 minut. Po upieczeniu, wyjęciu blachy z ciastkami z piekarnika pozostawić ciasteczka przez chwilę na blaszce, by stwardniały, zrobiły się zwarte.
Ciasteczka z musli
Masa na ciasteczka powstała przez zmiksowanie margryny z jajkiem,cukrami,musli i z żytnią mąką.
Ciasteczka z musli
Surowe jeszcze ciasteczka umieszczone na wyścielonej papierem do pieczenia blaszce z piekarnika.
Ciasteczka z musli
Upieczone,gorące ciasteczka tuż po wyjęciu ich z piekarnika pozostawione na moment na blaszce do stwardnienia.

Tagi:

jajko jajka