Sposób przygotowania:
Ciasteczka z rodzynkami i czekoladą
Do miski przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia oraz szczyptę soli. Do drugiej miski dajemy przebrane rodzynki oraz pokrojoną na niewielkie kosteczki czekoladę mleczną.
Do wysokiej miski dajemy miękkie masło lub margarynę. Dodajemy do niej cukier trzcinowy oraz startą skórkę z cytryny. Całość miksujemy na puszystą masę. Porcjami dodajemy przesiane sypkie składniki i miksujemy do połączenia się składników. Masa będzie gęsta i taka ma być.
Do połączonych składników dodajemy czekoladę i rodzynki. Dokładnie mieszamy. Z ciasta formujemy kuleczki ( ja robiłam kulki o wadze 25 g ).
Tak przygotowane kuleczki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temp. 190 st przez około 15-20 minut.
Czas pieczenia zależy od tego jak duże ciasteczka zrobimy.
Do wysokiej miski dajemy miękkie masło lub margarynę. Dodajemy do niej cukier trzcinowy oraz startą skórkę z cytryny. Całość miksujemy na puszystą masę. Porcjami dodajemy przesiane sypkie składniki i miksujemy do połączenia się składników. Masa będzie gęsta i taka ma być.
Do połączonych składników dodajemy czekoladę i rodzynki. Dokładnie mieszamy. Z ciasta formujemy kuleczki ( ja robiłam kulki o wadze 25 g ).
Tak przygotowane kuleczki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temp. 190 st przez około 15-20 minut.
Czas pieczenia zależy od tego jak duże ciasteczka zrobimy.
skuter5
robaczek
misia5
Zapraszam :) Kilka zawsze się znajdzie :)
misia5
Też tak mam :) Uwielbiam takie ciasteczka :)
mocsłodkości
misia5
Dziękuję :)