MP3-ka

MP3-ka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 266]

Kruche ciasteczka orzechowe z rodzynkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne kruche ciasteczka z dodatkiem pokruszonych orzechów, rodzynek i czekolady. Idealne do popołudniowej kawy :) polecam!

Kruche ciasteczka orzechowe z rodzynkami

Składniki:

Kruche ciasteczka orzechowe z rodzynkami

 

 

Sposób przygotowania:

Kruche ciasteczka orzechowe z rodzynkami
Orzechy wkładamy do woreczka, i wałkiem tłuczemy - na "mąkę"; lub mielimy. Mąkę przesiewamy na stolnicę, margarynę kroimy w kawałki. Żółtka, proszek, serek, cukier, orzechy i rodzynki dodajemy do reszty składników - zagniatamy ciasto. Ciasto zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na pół godziny. Stolnicę posypujemy mąką i wałkujemy ciasto. Wycinamy ciasteczka. Ciasteczka pieczemy ok 15 minut w temperaturze 180stopni. Czekoladę łamiemy na kawałki, i razem z masłem rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Ostudzone ciasteczka polewamy czekoladą, i posypujemy orzechami.