Sposób przygotowania:
Ciasteczka ze skwarkami.
Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia,a blachę natrzeć tłuszczem i posypać mąką.Utrzeć masło z cukrem,dodając jajko
i żółtko,dolać mleka,mieszając dokładnie.Skwarki wieprzowe osączyć dobrze z tłuszczu,po czym zmielić przez maszynkę do
mięsa.Dodać do masy mąkę z proszkiem i zmielone skwarki i wy-
-mieszać wszystko,wyrobić i rozwałkować ciasto na stolnicy,pod-
-sypać mąką i wykrawać foremkami lub radełkiem różne kształty.
Układać na blasze i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 st.C
i piec 20 min.Wyjąć blachę z piekarnika i zdjąć z niej ciasteczka
i po ostygnięciu oprószyć cukrem pudrem.
i żółtko,dolać mleka,mieszając dokładnie.Skwarki wieprzowe osączyć dobrze z tłuszczu,po czym zmielić przez maszynkę do
mięsa.Dodać do masy mąkę z proszkiem i zmielone skwarki i wy-
-mieszać wszystko,wyrobić i rozwałkować ciasto na stolnicy,pod-
-sypać mąką i wykrawać foremkami lub radełkiem różne kształty.
Układać na blasze i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 st.C
i piec 20 min.Wyjąć blachę z piekarnika i zdjąć z niej ciasteczka
i po ostygnięciu oprószyć cukrem pudrem.
Jojo
eli_555
marietta