Sposób przygotowania:
Ciastka amoniaczki
Dodajemy amoniak do śmietany, mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia.
Na stolnicę wysypujemy przesianą mąkę, Dodajemy wyrośnięty amoniak ze śmietaną, miękką, posiekaną margarynę oraz cukier. Zagniatamy ciasto do momentu, aż będzie elastyczne. Wkładamy je do lodówki na godzinę.
Dzielimy ciasto na dwie części i rozwałkowujemy na placki o grubości pół centymetra. Wycinamy ciasteczka, posypujemy je cukrem, układamy na blaszce wyłożonej papierem.
Pieczemy przez 10 minut w temperaturze 180 stopni.
Na stolnicę wysypujemy przesianą mąkę, Dodajemy wyrośnięty amoniak ze śmietaną, miękką, posiekaną margarynę oraz cukier. Zagniatamy ciasto do momentu, aż będzie elastyczne. Wkładamy je do lodówki na godzinę.
Dzielimy ciasto na dwie części i rozwałkowujemy na placki o grubości pół centymetra. Wycinamy ciasteczka, posypujemy je cukrem, układamy na blaszce wyłożonej papierem.
Pieczemy przez 10 minut w temperaturze 180 stopni.