Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Ciastka amoniaczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Proste i pyszne ciasteczka. Możemy przechowywać je dość długo, dlatego warto upiec większą ilość i mieć pod ręką, gdybyśmy mieli ochotę na coś słodkiego.

Ciastka amoniaczki

Składniki:

Ciastka amoniaczki

 

Sposób przygotowania:

Ciastka amoniaczki
Dodajemy amoniak do śmietany, mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia.

Na stolnicę wysypujemy przesianą mąkę, Dodajemy wyrośnięty amoniak ze śmietaną, miękką, posiekaną margarynę oraz cukier. Zagniatamy ciasto do momentu, aż będzie elastyczne. Wkładamy je do lodówki na godzinę.

Dzielimy ciasto na dwie części i rozwałkowujemy na placki o grubości pół centymetra. Wycinamy ciasteczka, posypujemy je cukrem, układamy na blaszce wyłożonej papierem.

Pieczemy przez 10 minut w temperaturze 180 stopni.

Tagi:

ciastka