Sposób przygotowania:
Ciasteczka amoniaczki
Mąkę przesiać na stolnicę. Żółtka utrzeć z cukrem do białości. Miękkie masło dodać do mąki, posiekać. Dodać żółtka z cukrem, cukier puder, zapach cytrynowy ( lub waniliowy ) amoniak oraz śmietanę i wyrobić ciasto.
Dobrze wyrobione ciasto wstawić do chłodu na około godzinę. Chłodne ciasto cienko rozwałkować i wycinać kółeczka z literatki oraz kieliszka. Piec ok. 15-20 minut .
Przesmarowywać powidłem i układać do kartonowego pudełka. Ciasteczka odstawić na minimum 12 godzin do zmięknięcia.
Dobrze wyrobione ciasto wstawić do chłodu na około godzinę. Chłodne ciasto cienko rozwałkować i wycinać kółeczka z literatki oraz kieliszka. Piec ok. 15-20 minut .
Przesmarowywać powidłem i układać do kartonowego pudełka. Ciasteczka odstawić na minimum 12 godzin do zmięknięcia.
Magdalena88
Holly
ewe996