Sposób przygotowania:
Ciastka baletki
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić z odrobiną soli na sztywną pianę. Następnie po łyżce dodawać cukier (po każdej łyżce miksować 30 sekund), do całości dodać żółtka, delikatnie zmiksować.
Mąkę przesiać przez sitko, dodawać do masy, delikatnie mieszając szpatułką, aż do połączenia składników. Dodać kilka kropel aromatu cytrynowego, wymieszać.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, wyciskać biszkopty wielkości około 3 cm. Piec 12 minut w temperaturze 180 stopni.
Biszkopty przełożyć marmoladą.
Mąkę przesiać przez sitko, dodawać do masy, delikatnie mieszając szpatułką, aż do połączenia składników. Dodać kilka kropel aromatu cytrynowego, wymieszać.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, wyciskać biszkopty wielkości około 3 cm. Piec 12 minut w temperaturze 180 stopni.
Biszkopty przełożyć marmoladą.