Sposób przygotowania:
Ciastka ciasta francuskiego z marmolada
Ciasto francuskie pokroić na prostokąty. U mnie wyszło ich 12.
Na każdy prostokąt z boku nałożyć łyżeczkę marmolady owocowej. Ważne, żeby była ona zwarta i gęsta. Złożyć prostokąt na pół, boki docisnąć widelcem. Gotowe ciasteczka posmarować roztrzepanym żółtkiem.
Przełożyć ciasteczka na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec do zrumienienia w temperaturze 170 stopni około 20 minut.
Na każdy prostokąt z boku nałożyć łyżeczkę marmolady owocowej. Ważne, żeby była ona zwarta i gęsta. Złożyć prostokąt na pół, boki docisnąć widelcem. Gotowe ciasteczka posmarować roztrzepanym żółtkiem.
Przełożyć ciasteczka na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec do zrumienienia w temperaturze 170 stopni około 20 minut.