kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1310]

Pasta z kaszy jaglanej i zielonego groszku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczną pastę do pieczywa. Przygotowana z kaszy jaglanej i zielonego groszku z dodatkiem smażonej cebulki i jogurtu. Polecam.

Pasta z kaszy jaglanej i zielonego groszku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta z kaszy jaglanej i zielonego groszku

 

  • 1/2 woreczka ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1 szkl ugotowanego zielonego groszku
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oleju
  • 3 - 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta z kaszy jaglanej i zielonego groszku
Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy, wkładamy cebulę i smażymy na złoty kolor.

Do kielicha blendera wkładamy ugotowaną kaszę jaglaną, ugotowany zielony groszek, smażoną cebulkę, jogurt naturalny oraz sól i pieprz.

Blendujemy na gładką masę i przekładamy do miseczki.
Pasta z kaszy jaglanej i zielonego groszku
Ugotowaną kaszę jaglaną przekładamy do kielicha blendera.
Pasta z kaszy jaglanej i zielonego groszku
Następnie do kaszy dodajemy zielony groszek.
Pasta z kaszy jaglanej i zielonego groszku
Następnie dodajemy smażoną na oleju cebulkę.
Pasta z kaszy jaglanej i zielonego groszku
Dodajemy jogurt naturalny i pieprz oraz sól.