kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1320]

Pasta jajeczna z serkiem camembert

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczna pasta do pieczywa. Przygotowana z jajek z dodatkiem sera camembert, serka ziołowego i natki pietruszki. Polecam.

Pasta jajeczna z serkiem camembert Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta jajeczna z serkiem camembert

 

  • 2 ugotowane na twardo jajka
  • 125 g serka camembert
  • 1 op serka twarogowego z ziołami ( 180 g )
  • 1 mała cebulka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z serkiem camembert
Jajka obieramy ze skorupek i kroimy w kosteczkę. Ser camembert kroimy w kosteczkę. Cebulkę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Natkę pietruszki kroimy na drobno.

Pokrojone składniki przekładamy do miski i dodajemy serek twarogowy z ziołami, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.
Pasta jajeczna z serkiem camembert
Serek wyjmujemy z opakowania i kroimy w kosteczkę.
Pasta jajeczna z serkiem camembert
Jajka kroimy w kosteczkę i przekładamy do miski.
Pasta jajeczna z serkiem camembert
Do miski dodajemy pokrojoną natkę pietruszki.
Pasta jajeczna z serkiem camembert
Następnie dodajemy pozostałe składniki i mieszamy.