kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1320]

Pasta jajeczna z serkiem topionym i porem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na smaczną pastę do pieczywa. Przygotowana z jajek i serka topionego z dodatkiem szczypiorku i pora, doprawiona majonezem i przyprawami. Polecam.

Pasta jajeczna z serkiem topionym i porem

Składniki:

Pasta jajeczna z serkiem topionym i porem

 

  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 50 g pora
  • 1 serek topiony ( 100 g )
  • 2 łyżki pokrojonego szczypiorku
  • 1 łyżka majonezu
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z serkiem topionym i porem
Jajka obieramy ze skorupek i kroimy w małą kosteczkę. Por myjemy i osuszamy z wody, kroimy w drobną kosteczkę. Szczypiorek myjemy i osuszamy z wody, kroimy na drobno. Serek topiony kroimy w kostkę.

Do miski przekładamy pokrojone składniki i dodajemy majonez oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dokładnie rozgniatamy i mieszamy.