akrobatka2

akrobatka2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 594]

Ciastka „dżemowe oczka"

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 35
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Szybkie i poste ciasteczka z dziurką wypełnioną dżemem. Ładnie wyglądają i są bardzo smaczne. Serdecznie polecam!

Ciastka „dżemowe oczka" Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ciastka „dżemowe oczka"

 

 

  • Dodatkowo:
  • dowolny dżem do wypełnienia ciastek

Sposób przygotowania:

Ciastka „dżemowe oczka"
1. Ciasto: Wszystkie składniki szybko zagnieść rękami do uzyskania jednolitego ciasta. Owinąć ciasto w folię spożywczą i schłodzić około 60 minut w lodówce. Po tym czasie z ciasta odrywać kawałki i formować z nich kulki wielkości orzecha włoskiego. Ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Palcem w każdej kulce zrobić wgłębienie. W powstałe dziurki umieścić dżem. 2. Piec w 170st.C około 13-15 minut do lekkiego zarumienienia. Po tym czasie wyjąć z piekarnika, odczekać chwilkę, a następnie przenieść na kratkę i pozostawić do wystudzenia. Smacznego! (inspiracja/ źródło: Moje Wypieki)
Ciastka „dżemowe oczka"
Uformowane pyszne ciastka „dżemowe oczka
Ciastka „dżemowe oczka"
Wypełnienie dziurek ulubionym dżemem.

Tagi:

ciasto ciastka