Sposób przygotowania:
Ciastka francuskie serowe
Odciśnięty ser twarogowy zemleć w maszynce.
Na stolnicę przesiać mąkę.
Dodać do mąki tłuszcz, ser, sól do smaku i siekać nożem,aby produkty się połączyły.
Jajko dodać po chwili i dalej siekać.
Rękami tylko zlepić ciasto.
Od razu rozwałkować je do grubości 1 cm.
Pokrajać radełkiem na dość duże kwadraty, na każdy położyć po łyżeczce marmolady, złożyć po przekątnej, lekko w kilku miejscach zacisnąć widelcem.
Ciastka ułożyć na lekko natłuszczonej blasze, dość luźno. Wstawić do upieczenia, do bardzo gorącego piekarnika.
Na stolnicę przesiać mąkę.
Dodać do mąki tłuszcz, ser, sól do smaku i siekać nożem,aby produkty się połączyły.
Jajko dodać po chwili i dalej siekać.
Rękami tylko zlepić ciasto.
Od razu rozwałkować je do grubości 1 cm.
Pokrajać radełkiem na dość duże kwadraty, na każdy położyć po łyżeczce marmolady, złożyć po przekątnej, lekko w kilku miejscach zacisnąć widelcem.
Ciastka ułożyć na lekko natłuszczonej blasze, dość luźno. Wstawić do upieczenia, do bardzo gorącego piekarnika.