Sposób przygotowania:
Ciastka francuskie z rabarbarem
Łodygi rabarbaru opłukać, osuszyć, odciąć część z liściem, pokroić w kilkumilimetrowe plasterki i wymieszać z 2-3 łyżkami cukru trzcinowego. Płat ciasta rozwinąć, ułożyć go na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, pokroić na 12 prostokątów.
Każdy prostokąt posmarować jajkiem roztrzepanym z łyżeczką mleka lub śmietanki. Na środek nałożyć pojedynczą warstwą plasterki rabarbaru, każdy prostokąt posypać jeszcze cukrem. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika.
Piec około 12-15 minut w temperaturze 220 stopni (200 stopni z termoobiegiem). Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem.
Każdy prostokąt posmarować jajkiem roztrzepanym z łyżeczką mleka lub śmietanki. Na środek nałożyć pojedynczą warstwą plasterki rabarbaru, każdy prostokąt posypać jeszcze cukrem. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika.
Piec około 12-15 minut w temperaturze 220 stopni (200 stopni z termoobiegiem). Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem.
niezły kąsek
SylaUla
edytaha
Dziękuję :)
edytaha
Dziękuję :) Domownikom bardzo smakowały, rozprawili się z nimi w okamgnieniu :)