Sposób przygotowania:
Kruche wiatraczki z rabarbarem.
Wysypujemy mąkę na stolnicę i mieszamy ją z proszkiem do pieczenia. Do osobnego naczynia wbijamy żółtka (białka tez gdzieś zostawiamy), mieszamy je ze śmietaną, cukrem kryształem i cukrem waniliowym, roztrzepujemy. Do mąki ścieramy na tarce o grubych okach margarynę i siekamy nożem. Dodajemy masę z żółtkami i wyrabiamy gładkie ciasto. Ciasto rozwałkowujemy i wykrawamy kwadraty o boku dł. ok. 4 cm. Rogi kwadratów nacinamy wzdłuż przekątnych ok. 2 cm do środka kwadratu. Rabarbar myjemy, obieramy ze skórki i drobno siekamy. Mieszamy z 2 łyżkami cukru pudru. Na każdy kwadrat nakładamy łyżeczkę rabarbaru i zaginamy co drugą połowę rogu do środka i sklejamy je ze sobą na środku. Ciastka układamy na blaszce, 'malujemy' pozostalym białkiem i pieczemy ok. 20-30 min w 200-220*. Posypujemy cukrem pudrem.