Sposób przygotowania:
Rabarbarowo-tymiankowy bałagan
Do rondelka wsypujemy cukier wlewamy wodę, dodajemy gałązkę tymianku i zagotowujemy. Kiedy cukier się rozpuści, dodajemy obrany i pokrojony w nieduże kawałki rabarbar – gotujemy 5 minut – odstawiamy do wystygnięcia.
Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, dodając pod koniec cukier puder i sok z limonki. Połowę przestudzonego rabarbaru mieszamy z ubitą śmietaną. Na miseczki lub do szklaneczek nakładamy porcję śmietany z rabarbarem.
Na śmietanę wykładamy rabarbar, a na niego kruszymy bezy, wszystko polewamy delikatnie powstały w trakcie gotowania rabarbaru syropem, posypujemy listkami tymianku i serwujemy.
Jeśli deser ma być podany później bezy kruszymy dopiero przed podaniem ; )
Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, dodając pod koniec cukier puder i sok z limonki. Połowę przestudzonego rabarbaru mieszamy z ubitą śmietaną. Na miseczki lub do szklaneczek nakładamy porcję śmietany z rabarbarem.
Na śmietanę wykładamy rabarbar, a na niego kruszymy bezy, wszystko polewamy delikatnie powstały w trakcie gotowania rabarbaru syropem, posypujemy listkami tymianku i serwujemy.
Jeśli deser ma być podany później bezy kruszymy dopiero przed podaniem ; )
SylaUla
Magdalena88
Marika-
niezły kąsek
Igraszki Losu
niezły kąsek napisał(a):
Igraszki Losu
Magdalena88 napisał(a):
Igraszki Losu
SylaUla napisał(a):