Sposób przygotowania:
Ciastka francuskie z ricottą i rodzynkami
Płat ciasta francuskiego rozwijamy i kroimy na w miarę równe kwadraty.
Ricottę wrzucamy do miseczki, dodajemy rodzynki. Dodajemy również brązowy cukier i cynamon, wbijamy jajko. Dokładnie mieszamy, a następnie nakładamy farsz na kawałki ciasta. Składamy kwadraty na połówki, podwijamy brzegi i dociskami je. Pieczemy przez około 16 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni z termoobiegiem.
Ricottę wrzucamy do miseczki, dodajemy rodzynki. Dodajemy również brązowy cukier i cynamon, wbijamy jajko. Dokładnie mieszamy, a następnie nakładamy farsz na kawałki ciasta. Składamy kwadraty na połówki, podwijamy brzegi i dociskami je. Pieczemy przez około 16 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni z termoobiegiem.