Sposób przygotowania:
Ciasteczka na cieście francuskim z parówką
Aby przygotować pyszne ciasteczka najpierw należy ciasto francuskie rozłożyć i pokroić w niewielkie kwadraciki. Parówkę i ser żółty także należy pokroić w niewielkie kawałki (takie jak na zdjęciu). Zależy to też od wielkości kwadracików ciasta francuskiego.
Na ciasto francuskie kładziemy kawałek parówki, trochę sera żółtego i poszatkowaną rzeżuchę. Całość zwijamy w niewielką kuleczkę, tak, aby z żadnej ze stron wychodziły nasze dodatki. Wszystkie kuleczki przekładamy na wysmarowaną margaryną brytfannę i smarujemy rozmąconym jajkiem. Piec w piekarniku ok. 20 minut w 180 st. Po wyjęciu polać keczupem.
Na ciasto francuskie kładziemy kawałek parówki, trochę sera żółtego i poszatkowaną rzeżuchę. Całość zwijamy w niewielką kuleczkę, tak, aby z żadnej ze stron wychodziły nasze dodatki. Wszystkie kuleczki przekładamy na wysmarowaną margaryną brytfannę i smarujemy rozmąconym jajkiem. Piec w piekarniku ok. 20 minut w 180 st. Po wyjęciu polać keczupem.
Nina W.