dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Ciastka francuskie z truskawkami i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 350
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Proste w przygotowaniu bardzo smaczne ciastka sporządzone z ciasta francuskiego, truskawek i sera białego.

Ciastka francuskie z truskawkami i serem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ciastka francuskie z truskawkami i serem

 

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 10 dag truskawek
  • 10 dag twarogu
  • żółtko
  • 2 łyż słodkiej śmietany
  • cukier waniliowy
  • cukier puder do smaku

Sposób przygotowania:

Ciastka francuskie z truskawkami i serem
Twaróg mielemy lub ścieramy na tarce o drobnych oczkach i przekładamy do miski. Dodajemy żółtko, śmietanę, cukier waniliowy i cukier puder do smaku. Dokładnie ucieramy aby wszystkie składniki się połączyły. Ciasto rozkładamy, dzielimy na równe kwadraty. Na środku układamy łyżkę masy twarogowej i kilka pokrojonych truskawek. Składamy na pół i zlepiamy krawędzie. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 20 - 25 minut w 180 stopniach. Smacznego!
Ciastka francuskie z truskawkami i serem
Twaróg mieszamy z żółtkiem, śmietaną i cukrem.
Ciastka francuskie z truskawkami i serem
Na porcjach ciasta układamy twaróg i truskawki.
Ciastka francuskie z truskawkami i serem
Ciasto zlepiamy i pieczemy na złoty kolor.