ciachaoliwki

ciachaoliwki

Szef Kuchni
[Przepisów: 30]

Ciastka kręcone

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Ciacha oliwki, moja babcia nauczyła mnie a ja ją. Nic łatwiejszego.

Ciastka kręcone

Składniki:

Ciastka kręcone

 

  • 30 dkg mąki
  • 10 dkg margaryny
  • 1/8 litra kwaśnego mleka lub śmietany
  • 10 dkg cukru-pudru
  • 2 surowe żółtka
  • 1/2 paczki proszku do pieczenia
  • cukier waniliowy, skórka cytrynowa
  • 2 dkg tłuszczu do formy

Sposób przygotowania:

Ciastka kręcone
Ze wszystkich składników zagnieść ciasto. Zamocować końcówki do maszynki, ciasto wkładać, kręcić. Kroić jak długie się chcę.
Piec na złoto w temperaturze 200-220 stopni. Smacznego.

Tagi:

ciastka deser